چرا مقاله من در مجلات ISI پذیرش نمیشود؟

انتشار 29 خرداد 1401
مطالعه 5 دقیقه

یکی از مهمترین سوالات نویسندگان مقالات علمی بخصوص دانشجویان مقاع تحصیلات تکمیلی این است که چرا مقالات آنها در مجلات معتبر ISI چاپ نمیشود؟ دلیل اصلی ریجکت مقالات چیست و چطور این موارد را به حداقل برسانیم؟ در این مطلب با ما همراه باشید.

چرا مقاله من در مجلات ISI پذیرش نمیشود؟

دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، بخصوص کارشناسی ارشد و دکتری، برای اینکه بتوانند رزومه پژوهشی خود را تقویت کنند، از دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی پذیرش شوند، از رساله خود دفاع کنند و فارغ التحصیل رشته خود شوند، به امتیاز چاپ مقاله نیاز دارند. اما اگر تجربه نگارش و ارسال مقاله به نشریات مختلف را داشته باشید، بخوبی میدانید که پذیرش مقاله به این راحتی نیست و بسیاری از مقالات به مرحله پذیرش و چاپ نمیرسند. در این مطلب میخواهیم دلایل ریجکت مقالات ISI را بررسی کنیم.  اما در ابتدا، بدانیم مقاله ISI به چه مقالاتی گفته میشود؟

تصویر
 

مقاله ISI چیست؟

اساسا منظور از مقاله ISI، مقاله ای است که در یک مجله ISI به چاپ رسیده باشد. گسترش روز افزون علوم و فناوری های جدید، لزوم توجه به معیارهای ارزش دهی به تحقیقات، پژوهش ها و مجلات را ناگزیر می سازد. از کجا باید متوجه شد که نتایج تحقیقاتی ارائه شده در یک مقاله،  از چه جایگاه علمی برخوردار است؟ آیا مطالب علمی مندرج در یک مقاله قابل اعتماد می باشد یا خیر؟

بدون تردید وجود یک مرجع ارزیابی بی طرف که هم نیازهای استفاده کنندگان را به بخوبی شناسائی نماید و از طرفی دیگر  نقاط ضعف و قوت منتشرات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف را ارزیابی نماید، می تواند راهگشای خوبی برای پژوهشگران باشد. چند موسسه در جهان به نمایه سازی مجلات علمی اشتغال دارند. این موسسه‌ها با تعیین استانداردهای مختلف و دنبال کردن این استانداردها در مجلات منتشر کننده مقالات علمی، به نوعی اسباب سنجش فعالیت‌های علمی در حوزه‌های مختلف علمی را فراهم می‌کنند. یکی از این موسسات که به طور نسبی از اعتبار و شهرت بیشتری برخوردار است، ISI است که مخفف حروف اول موسسه Institute for Scientific Information  می باشد. این موسسه بخشی از موسسه " تامسون رویترز" است. به عنوان جمعبندی می توان گفت که ISI در واقع يك مرجع تعيين استاندارد و معتبر بودن نشريان علمي در سراسر جهان است بدين معنا كه صلاحيت نشريات مختلف در زمينه هاي ياد شده بررسي شده و در صورت داشتن اعتبار علمي و رعايت اصول فني چاپ نشريه، در ليست نشريات اين موسسه قرار مي گيرد. بنابراین مجلاتی که در لیست مجلات این موسسه قرار می گیرند به مجلات ISI مشهور هستند و اگر مقاله ای در چنین مجلاتی به چاپ رسد، مقاله ISI می باشد و چنین مقالاتی دارای اعتبار علمی می باشند.

تصویر
 

چرا مقاله من در مجلات ISI پذیرش نمیشود؟

همانطور که میدانید مجلات ISI، مجلات بسیار معتبری هستند که به راحتی مقالات علمی را پذیرش نمی دهند و درصد بالایی، ریجکت میشوند. در ادامه میخواهیم مهمترین دلایل ریجکت مقالات علمی را بیان کنیم:

انتخاب اشتباه مجله: یکی از مهمترین دلایل ریجکت مقالات علمی انتخاب اشتباه مجله است. این عامل بالاترین درصد ریجکتی را دارد، اما هنوز نویسندگان در انتخاب نشریات بی دقت و عجول هستند. در انتخاب نشریه، باید به موضوع و چشم انداز مجله دقت کنیم و آن را با مقاله مقایسه کنیم. بهترین کار این است که به سراغ آرشیو مقالات چاپ شده برویم و چکیده چند مقاله را دقیق مطالعه کنیم. اگر مجله اپن اکسس باشد میتوانید کل مقاله را بررسی کنید و با سلیقه گروه ادیتوری و داوران نشریه آگاه شوید. همچنین بدانید که موضوع مقاله شما به اهداف مجله نزدیک است یا نه. این کار را برای چند نشریه انجام دهید، درنهایت نتایج را بررسی کنید و یک نشریه را که نزدیکترین ارتباط موضوعی با مقاله دارد انتخاب کنید. در انتخاب مجله به کیفیت نشریه دقت کنید و بدانید هر چقدر نشریه انتخابی سطح بالاتر باشد؛ سختگیری داوران هم بیشتر خواهد بود، این یعنی اگر به کیفیت مقاله خود شک دارید، بهتر است مجله سطح متوسط انتخاب کنید.

موضوع قدیمی یا تکراری: یکی از مواردی هم که زیاد دیده میشود، ریجکت مقاله بخاطر موضوعات قدیمی یا تکراری است. این مورد کاملا مشخص است، چون اساس و ارزش نشر مقالات علمی، به داده های جدید آن است، در صورتیکه مقاله قدیمی یا تکراری باشد، دیگر جذابیتی برای خواننده خود ندارد پس طبیعی است که ریجکت شود.
محتوای ضعیف: مقاله با ادبیات ضعیف هم یکی دیگر از عوامل رد مقالات علمی است. وقتی انتظار دارید مقاله شما در نشریه معتبر ISI پذیرش شود، باید محتوای آن قوی باشد.
منابع قدیمی: یکی از بهترین راه های بروز کردن مقالات، استفاده از کتاب ها و مقالات و متون جدید النشر و رفرنس دهی به آنهاست. منابع قدیمی اعتبار و ارزش نوشته پایین میآورند، در همین راستا باید نویسنده تلاش کند از منابعی در مقاله استفاده کند که جدید و سه سال اخیر باشند.
مسئله تحریم: مورد جدیدی هم که متاسفانه حدود 3 الی 4 سالی است به این مجموعه اضافه شده، مسئله تحریم پژوهشی است. در این حالت، برخی مجلات اروپایی و آمریکائی مقالات ایرانی را بدون بررسی محتوایی و حتی داوری اولیه ریجکت میکنند. برای اینکه این مشکل پیش نیاید پیشنهاد میکنیم قبل از سابمیت مقاله، در آرشیو مجله جستجو کنید که آیا این نشریه قبلا مقالات ایرانی دیگری چاپ کرده یا خیر. سپس اقدام نمائید.
ترجمه ضعیف: یکی از موارد مهمی که موجب ریجکت مقالات علمی میشود، ترجمه ضعیف متن است. همانطور که میدانید، مقالات علمی بدلیل داشتن کلمات و عبارات تخصصی، باید توسط کسی ترجمه شوند که به متن مقاله اشراف کامل داشته باشند. در غیر این صورت ممکن است این کلمات درست ترجمه نشوند و محتوای مقاله برای خواننده نامفهوم شود. زمانی هم که مقاله نامفهوم باشد داوران مقاله را ریجکت میکنند.

چاپ مقاله در موسسه آذرگان

موسسه آذرگان فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله، چاپ کتاب، ترجمه تخصصی، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.


لطفا ما را در اینستاگرام همراهی کنید...


 

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
چاپ مقاله
اطلاعات بیشتر
استخراج مقاله
اطلاعات بیشتر
پارافریز تخصصی
ثبت سفارش
فرمت بندی مقاله
ثبت سفارش
ترجمه تخصصی
ثبت سفارش
ویراستاری تخصصی
ثبت سفارش
ترجمه مولتی‌مدیا
ثبت سفارش
گویندگی
ثبت سفارش
ترجمه همزمان
ثبت سفارش
تولید محتوا
ثبت سفارش