چکار کنیم تا مقاله ما در مجلات معتبر پذیرش شود؟

انتشار 5 تیر 1401
مطالعه 5 دقیقه

یکی از معضلات بزرگ دانشجویان و محققان، ریجکت مقالات علمی است. در این مطلب میخواهیم بدانیم چکار کنیم تا مقاله ما در مجلات معتبر پذیرش شود؟

چکار کنیم تا مقاله ما در مجلات معتبر پذیرش شود؟

همانطور که میدانید، محققان برای اینکه دستاوردها و یافته های جدید خود را بنام خود ثبت کنند، همچنین دانشجویان بتوانند با تقویت رزومه خود از دانشگاه های بهتری اپلای بگیرند و اساتید برای اینکه بتوانند ارتقای علمی و شغلی بگیرند، نیاز دارند تا مقالات خود را در نشریات معتبر بچاپ برسانند. اما اگر تجربه سابمیت مقاله به نشریات داخلی و خارجی را داشته باشید بخوبی میدانید که هر مقاله ای که به نشریات ارسال شود، لزوما پذیرش نمیشود و تنها مقالاتی مورد پذیرش قرار میگیرند که کیفیت و استاندارد لازم از دید داوران آن نشریه را داشته باشند. با توجه به اینکه اکثر دانشجویان در پذیرش مقالات خود دچار مشکل هستند، میخواهیم در این مطلب در مورد دلایل ریجکت مقاله صحبت کنیم و بدانیم باید چکار کنیم تا مقاله ما در مجلات معتبر پذیرش شود!؟ 

تصویر
 

مهمترین دلایل ریجکت مقالات علمی چیست؟

انتخاب اشتباه مجله: یکی از مهمترین دلایل ریجکت مقالات علمی انتخاب اشتباه مجله است. این عامل بالاترین درصد ریجکتی را دارد، اما هنوز نویسندگان در انتخاب نشریات بی دقت و عجول هستند. در انتخاب نشریه، باید به موضوع و چشم انداز مجله دقت کنیم و آن را با مقاله مقایسه کنیم. بهترین کار این است که به سراغ آرشیو مقالات چاپ شده برویم و چکیده چند مقاله را دقیق مطالعه کنیم. اگر مجله اپن اکسس باشد میتوانید کل مقاله را بررسی کنید و با سلیقه گروه ادیتوری و داوران نشریه آگاه شوید. همچنین بدانید که موضوع مقاله شما به اهداف مجله نزدیک است یا نه. این کار را برای چند نشریه انجام دهید، درنهایت نتایج را بررسی کنید و یک نشریه را که نزدیکترین ارتباط موضوعی با مقاله دارد انتخاب کنید. در انتخاب مجله به کیفیت نشریه دقت کنید و بدانید هر چقدر نشریه انتخابی سطح بالاتر باشد؛ سختگیری داوران هم بیشتر خواهد بود، این یعنی اگر به کیفیت مقاله خود شک دارید، بهتر است مجله سطح متوسط انتخاب کنید.

موضوع قدیمی یا تکراری: یکی از مواردی هم که زیاد دیده میشود، ریجکت مقاله بخاطر موضوعات قدیمی یا تکراری است. این مورد کاملا مشخص است، چون اساس و ارزش نشر مقالات علمی، به داده های جدید آن است، در صورتیکه مقاله قدیمی یا تکراری باشد، دیگر جذابیتی برای خواننده خود ندارد پس طبیعی است که ریجکت شود.
محتوای ضعیف: مقاله با ادبیات ضعیف هم یکی دیگر از عوامل رد مقالات علمی است. وقتی انتظار دارید مقاله شما در نشریه معتبر ISI پذیرش شود، باید محتوای آن قوی باشد.
منابع قدیمی: یکی از بهترین راه های بروز کردن مقالات، استفاده از کتاب ها و مقالات و متون جدید النشر و رفرنس دهی به آنهاست. منابع قدیمی اعتبار و ارزش نوشته پایین میآورند، در همین راستا باید نویسنده تلاش کند از منابعی در مقاله استفاده کند که جدید و سه سال اخیر باشند.
مسئله تحریم: مورد جدیدی هم که متاسفانه حدود 3 الی 4 سالی است به این مجموعه اضافه شده، مسئله تحریم پژوهشی است. در این حالت، برخی مجلات اروپایی و آمریکائی مقالات ایرانی را بدون بررسی محتوایی و حتی داوری اولیه ریجکت میکنند. برای اینکه این مشکل پیش نیاید پیشنهاد میکنیم قبل از سابمیت مقاله، در آرشیو مجله جستجو کنید که آیا این نشریه قبلا مقالات ایرانی دیگری چاپ کرده یا خیر. سپس اقدام نمائید.
ترجمه ضعیف: یکی از موارد مهمی که موجب ریجکت مقالات علمی میشود، ترجمه ضعیف متن است. همانطور که میدانید، مقالات علمی بدلیل داشتن کلمات و عبارات تخصصی، باید توسط کسی ترجمه شوند که به متن مقاله اشراف کامل داشته باشند. در غیر این صورت ممکن است این کلمات درست ترجمه نشوند و محتوای مقاله برای خواننده نامفهوم شود. زمانی هم که مقاله نامفهوم باشد داوران مقاله را ریجکت میکنند.

تصویر

 

چکار کنیم تا درصد پذیرش مقاله بالاتر برود؟

ترجمه مقاله: اگر در بخش ترجمه، تخصص لازم را نداریم، با توجه به اینکه مقاله باید ترجمه تخصصی شود، بهتر است کار را به مترجمی واگذار کنیم که به این زمینه اشراف کامل دارد. شرکت های معروف و معتبر زیادی هستند که در این راه میتوانند کمک کنند.

ویرایش نیتیو: اگر قصد ارسال مقاله به مجلات خارجی دارید، بهار است پس از ترجمه، مقاله را ویرایش نیتیو کنید. ویرایش نیتیو نوعی از ویرایش است که توسط فردی انجام میشود که زبان مادری او انگلیسی است. با توجه به تخصص این فرد، ادبیات مقاله کاملا بررسی شده و تمام ایرادات و عیوب نگارشی و دستور زبانی برطرف میشود تا متنی که به دست داوران میرسد، کاملا بدون ایراد و با جملات روان باشد.

موضوع جدید: موضوع و عنوان جدید و بروز یکی از مهمترین فاکتور های دخیل در موفقیت یک مقاله است. در هر رشته ای تحصیل میکنید، باید به بروزترین و جدیدترین موضوعات و مباحث روز دنیا آشنا باشید و از آنها برای نوشتن مقاله استفاده کنید. 

استفاده از افیلیشن اساتید: اگر استاتیدی دارید که در مجلات معتبر مقاله چاپ کرده اند و موضوع مقاله شما نیز در محدوده موضوعی همان مجلات قرار دارد، میتوانید نام استاد خود را بعنوان یکی از نویسندگان ذکر کنید و به همان مقاله استاد خود رفرنس دهید و مقاله خود را به همان مجله ای که مقاله استادتان در آن پذیرش گرفته سابمیت نمائید. 

موسسه آذرگان

موسسه آذرگان فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله، چاپ کتاب، ترجمه تخصصی، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.


لطفا ما را در اینستاگرام همراهی کنید...


 

 

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
چاپ مقاله
اطلاعات بیشتر
استخراج مقاله
اطلاعات بیشتر
پارافریز تخصصی
ثبت سفارش
فرمت بندی مقاله
ثبت سفارش
ترجمه تخصصی
ثبت سفارش
ویراستاری تخصصی
ثبت سفارش
ترجمه مولتی‌مدیا
ثبت سفارش
گویندگی
ثبت سفارش
ترجمه همزمان
ثبت سفارش
تولید محتوا
ثبت سفارش