چگونه درصد موفقیت در آزمون مصاحبه دکتری بالاتر ببرم؟

انتشار 4 تیر 1401
مطالعه 5 دقیقه

همانطور که میدانید، یکی از مهمترین آزمون های داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع دکتری، آزمون مصاحبه دکتری است. در این مطلب میخواهیم بدانیم چگونه درصد موفقیت خود را در این آزمون بالاتر ببرم؟

چگونه درصد موفقیت در آزمون مصاحبه دکتری بالاتر ببرم؟

همانطور که میدانید، بعد از اعلام نتایج آزمون کتبی دکتری، داوطلبانی که امتیاز لازم را کسب کرده باشند میتوانند شروع به انتخاب رشته در دانشگاه های مختلف کنند تا در صورتیکه بتوانند حدنصاب لازم را کسب کنند، در لیست دعوت شده به مصاحبه دکتری دانشگاه ها حضور داشته باشند. برای موفقیت در این آزمون و ورود به مقطع دکتری مثل چند سال اخیر، 50 درصد نمره آزمون کتبی با 50 درصد امتیاز آزمون مصاحبه جمع میشد و امتیاز نهایی بدست می آمد. پس کسانی که هدف خود را روی دانشگاه های ممتاز گذاشته اند، باید علاوه بر آزمون کتبی، در آزمون مصاحبه هم بهترین عملکرد را داشته باشند. اما کسب نمره خوب در مصاحبه آزمون دکتری حاصل دقت و برنامه ریزی مناسب است. در ادامه میخواهیم بدانیم چگونه درصد موفقیت در آزمون مصاحبه دکتری بالاتر ببرم؟

تصویر

​امتیازات در آزمون مصاحبه چگونه تقسیم بندی میشوند؟

کسانی که می خواهند برای این آزمون برنامه ریزی کنند، باید در ابتدا بدانند چه فعالیت هایی در این آزمون دارای امتیاز است. معمولا تمام کارهایی که به رشته تخصصی مربوط میشود دارای امتیاز هستند اما در مجموع امتیاز این جلسه به سه بخش فعالیت های پژوهشی، فعالیت های آموزشی و امتیاز جلسه آزمون تقسیم بندی میشود.

فعالیت های پژوهشی: این بخش همان رزومه پژوهشی داوطلبان است که شامل کتاب ها و مقالات علمی و کنفرانسی  چاپ شده در نشریات و کنفرانس های معتبر و مرتبط با تخصص داوطلب است. همچنین پایان نامه با کیفیت نیز دارای امتیاز است که در مجموع این بخش 40 امتیاز برای داوطلبان بهمراه دارد.

فعالیت های آموزشی: این بخش همان رزومه آموزشی داوطلبان است که شامل کیفیت دانشگاه، معدل و طول دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد، بهمراه داشتن مدرک معتبر زبان انگلیسی مجموعا  30 امتیاز را برای داوطلبان بهمراه دارد. 

خود جلسه آزمون: این بخش به رفتار داوطلب با اساتید و داوران، همچنین تسلط داوطلب روی موضوع و رشته تخصصی، سرعت عمل و عکس العمل او در مقابل سوالات مختلف، در مجموع 30 امتیاز برای داوطلبان بهمراه دارد. 

نکته: همانطور که ملاحظه فرمودید، داوطلب تنها میتواند روی فعالیت های پژوهشی خود برنامه ریزی و زمان بگذارد، چرا که بیشترین تاثیر را در جلسه آزمون و روی موفقیت افراد، رزومه پژوهشی دارد.

چگونه درصد موفقیت در آزمون مصاحبه دکتری بالاتر ببرم؟

همانطور که ملاحظه فرمودید، با توجه به این که امتیازات پژوهشی نقش مهمی در موفقیت افراد در آزمون مصاحبه دارند، از این رو، روی این بخش باید توجه ویژه ای گذاشته شود. همچنین باید بدانید در بین فعالیت های پژوهشی چاپ مقاله و کتاب، از اهمیت ویژه ای برخوردارند. باید بدانیم با چاپ یک مقاله میتوانیم تا 7 امتیاز پژوهشی و با چاپ چند مقاله میتوانیم نهایتا تا 22 امتیاز پژوهشی دریافت نمائیم. همچنین با چاپ کتاب میتوانیم تا 4 امتیاز پژوهشی دریافت نمائیم. با بررسی همین موارد میتوانیم براحتی به این مورد برسیم که برای موفقیت در آزمون دکتری با تمرکز روی چاپ مقاله و کتاب، بیشتر امتیاز فعالیت های پژوهشی را دریافت نمائیم و با این کار شانس خود را برای قبولی در این آزمون بالاتر ببریم.

چاپ مقاله چگونه ممکن است؟

برای اینکه بتوانیم مقاله را در یکی از مجلات علمی به چاپ برسانیم، با توجه به اینکه نگارش مقاله کار زمان بر و سختی است، بهتر است از پایان نامه خود مقاله ای استخراج کنیم. پس از استخراج لازم است نشریه ای مناسب را جهت سابمیت مقاله انتخاب کنیم. انتخاب مجله مرحله مهمی در پروسه چاپ مقالات است. پس از انتخاب نشریه، باید با توجه به ساختار نشریه، مقاله را فرمت بندی و سپس سابمیت کنیم. پس از ارسال، مقاله در پروسه بررسی ادیتور قرار میگیرد. در صورتیکه از نظر موضوعی تایید گردد، جهت داوری، مقاله در اختیار چند داور قرار میگیرد. در این حالت یا مقاله توسط داوران پذیرش میشود، یا اصلاحیه میخورد و یا اینکه بدلیل ایرادات زیاد، ریجکت میگردد.

تصویر

​چاپ کتاب چگونه ممکن است؟

برای چاپ کتاب، یا باید کتابی تالیف کنیم، یا از منابع خارجی ترجمه کنیم و یا از پایان نامه خود کتابی استخراج کنیم. با توجه به اینکه هدف دریافت امتیاز پژوهشی است و استخراج کتاب از پایان نامه سریعتر و راحتر از موارد دیگر است، سعی میکنیم با رعایل اصول اولیه، فایل پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم. پس از تبدیل پایان نامه به کتاب، در صورت نیاز فایل باید ویراستاری شود. سپس کتاب در یکی از قطع های رایج (معمولا وزیری) صفحه آرایی میشود. همزمان از خانه کتاب باید شابک دریافت گردد. سپس از کتابخانه ملی درخواست مجوز فیپا میشود، در ادامه با توجه به موضوع کتاب، باید طرح جلدی طراحی و آماده شود. سپس از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز ارشاد دریافت میگردد، پس از دریافت مجوزها، کتاب در تیراژ دلخواه صحافی و چاپ میگردد. در نهایت چند نسخه از کتاب در اختیار وزارت ارشاد قرار گرفته و مجوز اعلام وصول (مجوز نشر) صادر میگردد. 

چاپ کتاب و مقاله موسسه آذرگان

موسسه آذرگان فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله، چاپ کتاب، ترجمه تخصصی، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ کتاب و مقاله، با خیال راحت و تضمین بالا به این موسسه اعتماد کنند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.


لطفا ما را در اینستاگرام همراهی کنید...


 
تصویر
 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
چاپ مقاله
اطلاعات بیشتر
استخراج مقاله
اطلاعات بیشتر
پارافریز تخصصی
ثبت سفارش
فرمت بندی مقاله
ثبت سفارش
ترجمه تخصصی
ثبت سفارش
ویراستاری تخصصی
ثبت سفارش
ترجمه مولتی‌مدیا
ثبت سفارش
گویندگی
ثبت سفارش
ترجمه همزمان
ثبت سفارش
تولید محتوا
ثبت سفارش