استخراج و چاپ مقاله در مجلات بین المللی

انتشار 16 آذر 1399
مطالعه 6 دقیقه

برای دانشجویانی که نیاز به چاپ مقالات علمی دارند، یکی از راه های بسیار مناسب برای صرفه جویی در زمان، استخراج مقاله از پایان نامه است. در ادامه در مورد استخراج و چاپ مقاله در مجلات بین المللی صحبت خواهیم کرد.

استخراج و چاپ مقاله در مجلات بین المللی

 با توجه به اینکه دانشجویان برای تقویت رزومه، دفاع از رساله و فارغ التحصیلی از دانشگاه، نیاز مبرمی به چاپ مقالات خود در مجلات معتبر بین المللی دارند، از این رو در این مطلب میخواهیم در مورد استخراج مقاله و پروسه چاپ مجلات صحبت کنیم. 

استخراج مقاله را پایان نامه چیست؟

همانطور که میدانید استخراج مقاله از پایان نامه، همان خلاصه نویسی از مطالب پایان نامه و تبدیل آن به یک مقاله است. استخراج مقاله نگارش مقاله نیست و هدف از آن استفاده از مطالب خود پایان نامه است. با توجه به اینکه پایان‌نامه شامل استدلال موضوعی، ارائهٔ پژوهشی تجربی، حاصل کارآموزی یا عصاره‌ای از درس‌های آموخته‌شده در دوران تحصیلی دانشجوست که با راهنمایی استادان نگارش و تدوین می‌شود، انتظار میرود مقاله یا مقالاتی که از یک پایان نامه استخراج میگردد، محتوای خوب و قوی داشته باشد. 

تصویر
 

صفر تا صد چاپ مقاله علمی

  • نگارش مقاله 

  • انتخاب ژورنال مناسب جهت سابمیت

  • فرمت بندی مقاله 

  • سابمیت مقاله

  • داوری مقاله 

  • نتیجه نهایی مقاله (ریجکت ، پذیرش یا دریافت اصلاحیه)

انواع مجلات بین المللی

مجلات iSI

در سال 1960 یوجین گارفیلد آمریکایی موسسه اطلاعات علمی را با هدف تمرکز بر علم سنجی و انتشارت علمی تاسیس کرد. پس از او امتیاز آن توسط شرکت تامسون خریداری و در سال 2002 با ادغام دو شرکت رویترز و تامسون، شرکت تامسون رویترز تاسیس شد. این شرکت در بخش های مختلفی فعالیت میکند که مهمترین آن انتشار نام مجلات و ضریب تاثیر برای این مجلات است. به صورت کلی مجلات ISI ، به دو دسته مجلات ایمپکتدار (JCR) و مجلات بدون ایمپکت (ISI Listed) تقسیم بندی میشوند. مجلات JCR جز مجلات درجه A و مجلات ISI Listed جزء مجلات درجه B تقسیم بندی میشوند.

مجلات اسکوپوس

یکی از مهمترین محصولات الزویر، نمایه استنادی اسکوپوس است که اطلاعات کتابشناختی حدود 60 میلیون سند را در خود داراست. اسکوپوس از شاخص SJR بهره میبرد و اعتبار آن را با چارک های q3  q2، q1 و q4 نشان میدهند که در آن مجلات q1 با اعتبار ترین و مجلات q4 کم اعتبار ترین بشمار میروند. مجلات اسکوپوس چارک 1 و2 ، جز مجلات درجه A قرار دارند. مجلات اسکوپوس چارک 3 و4 ، جز مجلات درجه B قرار دارند.

مجلات iSC

پایگاه استنادی علوم جهان یک پایگاه اطلاع رسانی بسیار معتبر است که هدفش تحلیل و ارزیابی مجلات علمی کشور های اسلامی است. این مجلات پس از ISI و اسکوپوس، سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب می شود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند. معمولا این مجلات در درجه C قرار دارند.

مجلات پابمد

کتابخانه ملی پزشکی آمریکا  (NLM) بزرگترین کتابخانه پزشکی دنیا محسوب می شود. رسالت این کتابخانه که به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی عمل می کند، ارائه اطلاعات لازم به کاربران حوزه پزشکی و پیراپزشکی برای انجام پژوهش ، آموزش و انجام مراقبت های سلامتی و درمانی است. این کتابخانه از سال 1879 بالغ بر 29 میلیون رکورد اطلاعاتی و کتاب شناسی را در خصوص مقالات منتشر شده در زمینه پزشکی و پیراپزشکی است در خود انبار کرده است و در اختیار کاربران قرار می دهد. لازم به ذکر است اصلی ترین پایگاه داده پابمد، مدلاین است که  اطلاعات مقالات زیست-پزشکی را در خود ذخیره دارد و در برخی مواقع این دو واژه به جای یکدیگر به استفاده می شوند. از سال 1996 به بعد نیز دسترسی به این مجموعه برای  عموم و به صورت رایگان از طریق پابمد میسر گشت. مجلات پابمد معمولا جز مجلات درجه  A ، دسته بندی میشوند.

ترجمه تخصصی

با توجه به اینکه مطالب یک مقاله علمی دارای اصطلاعات و کلمات تخصصی است، حتما باید مقاله توسط مترجم متخصص، ترجمه گردد.

فرمت بندی مقاله

پس از اینکه مجله مورد نظر با توجه به اسکوپ مقاله استخراج شده انتخاب شد، زمان فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله انتخابی است.

سابمیت مقاله

پس از فرمت بندی ، مقاله آماده سابمیت به مجله است. این کار توسط سیستم سابمیت مجله انجام شده و فایل pdf مقاله در بخش مربوطه بارگذاری میشود.

پروسه داوری مقاله

  • در درجه نخست اینکه اگر مقاله‌ای را به ژورنال معتبری ارسال می‌کنید باید بدانید که پروسۀ داوری و اعمال نظر طولانی است. لذا داشتن صبر و حوصله و پرهیز از رفتارهای عجولانه (هر روز به دفتر مجله زنگ زدن و ایمیل مدام به سردبیر و ...) گام اول برای دریافت پذیرش است.

  • به منظور پی بردن به میانگین زمان داوری تا پذیرش مقالات در مجلات، بهترین مسیر مراجعه به تاریخ­های دریافت، اصلاح، و پذیرش مقاله است که در غالب ژورنال­ها در درون متن مقاله قید می­شود. پس با دقت در این تاریخ‌ها می­توان زمان تقریبی فرآیند داوری را دریافت.

  • ادیتورها معمولاً مقالات بهتر را در اولویت قرار می­دهند. یعنی شما شاید دو مقاله را هم زمان و با سطوح علمی متفاوت در یک ژورنال معتبر سابمیت (ارسال) کنید، ولی ادیتور مقالۀ­ بهتر را زودتر به داوران ارسال می‌کند.

  • به این نکته هم توجه بفرمایید که به هر حال اعتبار نویسنده نیز در تسریع فرآیند اعلام نظر ژورنال بسیار مؤثر است !! قطعاً افرادی که دارای اعتبار علمی بالاتر هستند و در آن ژورنال دارای مقاله می‌باشند و به ‌ویژه داوری مقالاتی را در ژورنال مذکور انجام داده‌‌اند، در اولویت قرار می­گیرند. هرچند این اولویت قطعی و رسمی نیست اما به هر حال از نظر روانی اثراتی را بر جای می‌گذارد.

  • تجربه نشان داده اگر استادتان در یکی از مجلات معتبر داخلی یا خارجی مقاله به چاپ رسانده ، بهتر است نام استاد را به عنوان یکی از نویسندگان قرار داده ، در بخش منابع به مقاله ایشان رفرنس داده و مقاله را به همان مجله سابمیت کنید.

  • پس از سابمیت مقاله ، بصورت میانگین مقاله 4 تا 8 هفته در دست ادیتور مجله قرار میگیرد و تیم تخصصی ، مقاله را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار میدهند. در این مرحله چکیده مقاله خوانده شده و اسکوپ کار ، با اهداف مجله مقایسه میگردد ، در صورت دور بودن مقاله از اهداف مجله بدون داوری ریجکت میگردد. همچنین یکی از مهمترین مواردی که در این مرحله مورد بررسی قرار می گردد ، بخش منابع و رفرنس های آن است. برای مجلات معتبر بیشتر رفرنس دهی به مقالات 3 سال اخیر اهمیت دارد و منابع قدیمی مورد قبول نیست.

  • داوری : پس از اینکه مقاله از فیلتر اولیه مجله عبور کرد ، برای داوری ارسال میشود. معمولا هر مجله حداقل چند داور دارد که مقاله را مورد بررسی قرار می دهند و سه حالت پیش میآید. 1. مقاله استاندارد است و پذیرش میشود 2. مقاله ایرادات جزئی دارد ، اصلاحیه می خورد و پس از برطرف شدن مورد پذیرش قرار می گیرد 3. مقاله ایرادات کلی دارد و به نویسنده ریجکت می گردد.

  • نامه پذیرش : پس از اینکه مقاله داوری را با موفقیت طی کرد ، از طرف مجله ، نامه پذیرشی به ایمیل نویسنده مسئول ارسال می گردد. نامه پذیرش حاوی عنوان و ISSN مجله ، عنوان و نام نویسندگان مقاله و تاریخ چاپ به همراه امضای ادیتور مجله است.

  • چاپ : زمان چاپ و نمایه شدن حدودی مقاله ، معمولا در نامه پذیرش ذکر میگردد و این زمان ، بستگی به خود مجله دارد. برخی مجلات فصلنامه و برخی سالنامه هستند. 

موسسه آذرگان

موسسه آذرگان فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.

لطفا ما را در اینستاگرام همراهی کنید...

تصویر
 

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
چاپ مقاله
اطلاعات بیشتر
استخراج مقاله
اطلاعات بیشتر
پارافریز تخصصی
ثبت سفارش
فرمت بندی مقاله
ثبت سفارش
ترجمه تخصصی
ثبت سفارش
ویراستاری تخصصی
ثبت سفارش
ترجمه مولتی‌مدیا
ثبت سفارش
گویندگی
ثبت سفارش
ترجمه همزمان
ثبت سفارش
تولید محتوا
ثبت سفارش