چگونه انگیزه خود را تا آزمون دکتری حفظ کنیم؟

انتشار 22 دی 1398
مطالعه 3 دقیقه

برای همه ما پیش آمده است که در هنگام مطالعه برای آزمون دکتری بی‌انگیزه و ناامید شویم. اما مهم این است که این بی انگیزگی چندساعتی بیشتر طول نکشد و خیلی سریع پرانرژی و با انگیزه ای قوی به مطالعه خود ادامه دهیم. در این مطلب میخواهیم چند راهکار ساده اما موثر را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

چگونه انگیزه خود را تا آزمون دکتری حفظ کنیم؟

تقریبا 45 روز تا زمان برگزاری آزمون دکتری 99 زمان باقی مانده است. 45 روزی که می‌تواند سرنوشت شما را رقم بزند و قبولی در آزمون دکتری امسال را تضمین کند. کافی است در این روزهای باقی‌مانده انگیزه، موتور محرک شما برای پرقدرت جلو رفتن و در نهایت دستیابی به موفقیت است.

اما از دست ندادن انگیزه وقتی داوطلب کنکور هستیم، خیلی هم ساده نیست. افکار منفی از همه طرف به سمتمان روانه می‌شود؛ حجم زیاد مطالعه خسته‌مان می‌کند؛ مسائل و گرفتاری‌های روزمره مانع استمرار تلاش و انگیزه‌مان ممکن است بشود؛ مشکلات جسمی و روحی ممکن است درگیرمان کند؛ و …

در این شرایط راهکار چیست؟ چه کنیم که تا زمان برگزاری آزمون دکتری 99، انگیزه‌مان را نگه داریم و از پس آزمون به خوبی برآییم؟

بد نیست چند نکته مهم را با هم مرور کنیم:

1. در درس خواندن متعادل باشید.

سعی کنید در میزان درس خواندن و ساعات مطالعه در روزهای مختلف تعادل داشته باشید و روند نسبتا ثابتی در پیش بگیرید. زیاد درس خواندن در طول یک روز می‌تواند منجر به خستگی و کم‌انگیزگی برای مطالعه در روزهای آتی شود. بنابراین «آهسته و پیوسته درس خواندن» را فراموش نکنیم.

2. روی هدف متمرکز باشید.

به دلایل مختلف ممکن است در طول دورانی که برای کنکور دکتری آماده می‌شوید، انگیزه خود را از دست بدهید و یا خسته شوید. در این شرایط موثرترین راهکار فکر کردن به اهدافتان و آنچه که با قبولی بدست خواهید آورد، است. به شادی لحظه قبولی فکر کنید؛ به وقتی که مدرک دکترای خود را گرفته‌اید؛ به فرصت‌هایی که پیش رویتان است؛ و به هر آنچه که هدف شما از قبولی در مقطع دکتری است.

اگر هدفتان از قبولی در دوره دکتری مشخص نیست، وقت آن است که به آن خوب فکر کنید. هدفمند بودن نه تنها به انگیزه کافی برای درس خواندن را فراهم می‌کند، بله به شما تصویر روشنی از آن چه به دنبالش هستید می‌دهید.

3. برای خودتان انگیزه ایجاد کنید.

گاهی یک تفریح ساده، یک استراحت کوچک، یک ملاقات دوستانه، دیدن یک فیلم جالب و مواردی مشابه آن می‌تواند باعث شود که انرژی ازدست‌رفته خود را بازیابی کنید و مجددا شروع به درس خواندن کنید.

می‌توانید به خودتان قول بدهید اگر طبق برنامه زمان‌بندی پیش بروید، یک کار مورد علاقه‌تان را انجام خواهید داد.

4. مثبت فکر کنید.

داوطلبان کنکور دکتری به دلیل ماهیت متفاوتی که این آزمون با کنکور سایر مقاطع دارد، نگرانی‌های خاص خود را دارند و گاهی اوقات ممکن است ذهنشان درگیر چنین مسائلی باشد:

اما من از دانشگاه خوبی مدرک ارشد نگرفته‌ام، نکند شانس قبولی نداشته باشم؟!

اما من معدلم پایین است، آیا اصلا شانس قبولی دارم؟

رزومه من خوب نیست، اگر زحماتم از بین برود چه کنم؟

و …

اما و اگرها آفت انگیزه هستند. تا می‌توانید از آن‌ها دوری کنید.

یادمان باشد که:

بسیاری از داوطلبان در سال‌های گذشته شرایطی مشابه شما داشته‌اند، اما موفق به قبولی در دوره دکتری شده‌اند. مهم‌ترین کاری که شما باید بکنید، تلاش هدفمند است. افکار منفی نتیجه‌ای جز ناامیدی ندارد. یادتان باشد اگر ناامید شوید از رقبا جا می‌مانید، پس به جای آن باید تلاش کنید!

پس به جای «اما» و «اگر»، به «بایدها» فکر کنید.

5. از مقایسه خودتان با رقبا پرهیز کنید.

تعداد زیادی از داوطلبان همانند شما و شرایط مشابه شما را دارند؛ گاهی زیاد درس می‌خوانند و گاهی کم؛ مشکلات شخصی و خانوادگی و کاری و … خود را دارند؛ ممکن است از دور شرایطشان عالی باشد، اما واقعیت متفاوت باشد و … . دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد رقبای شما آن شرایط آرمانی که شما فکر می‌کنید را ندارند.

بنابراین، از رقبای خود شخصیت‌های آرمانی نسازید و خودتان را با آن‌ها مقایسه نکنید. مقایسه خودتان با دیگران هیچ فایده‌ای جز نابودی انگیزه و آرامشتان ندارد.

6. از اخبار و اطلاعات ناامیدکننده، نگران‌کننده و استرس‌زا دوری کنید.

مطلع بودن از شرایط روز مهم است؛ اما به عنوان یک داوطلب آزمون دکتری وقت زیادی ندارید.

بعد از هر اتفاق ناامیدکننده شرایط به زودی مطابق معمول خواهد شد و زندگی از سر گرفته می‌شود. در این بین، شما فرصت مطالعه را از دست خواهید داد که قابل جبران نیست.

بنابراین، تا جایی که می‌توانید از خواندن اخباری که انگیزه شما را از بین می‌برد دوری کنید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
چاپ مقاله
اطلاعات بیشتر
استخراج مقاله
اطلاعات بیشتر
پارافریز تخصصی
ثبت سفارش
فرمت بندی مقاله
ثبت سفارش
ترجمه تخصصی
ثبت سفارش
ویراستاری تخصصی
ثبت سفارش
ترجمه مولتی‌مدیا
ثبت سفارش
گویندگی
ثبت سفارش
ترجمه همزمان
ثبت سفارش
تولید محتوا
ثبت سفارش