استخراج مقاله از پایان نامه به زبان ساده (گام به گام)

انتشار 4 خرداد 1401
مطالعه 8 دقیقه

یکی از بهترین و سریع ترین راه های تهیه مقاله، استخراج مقاله از پایان نامه است. در این مطلب میخواهیم به زبان ساده و گام به گام درمورد استخراج مقاله صحبت کنیم.

استخراج مقاله از پایان نامه به زبان ساده (گام به گام)

دانشجویان برای اینکه بتوانند رزومه علمی خود را تقویت کنند، از دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی پذیرش بگیرند، از رساله دکتری خود دفاع کنند و از دانشگاه فارغ التحصیل شوند، نیاز دارند که مقالات خود را در نشریات معتبر علمی بچاپ برسانند. چاپ مقاله در نشریات معتبر مستلزم نگارش مقالات جدید با محتوای قوی است اما همانطور که میدانید، نوشتن مقاله برای دانشجویانی که تجربه زیادی در این زمینه ندارند کار آسانی نیست! از این رو داشتن پایان نامه قوی میتواند برای افراد گره گشا باشد. 

تصویر
 

همانطور که میدانید در بسیاری از موارد، انتشار پایان نامه اغلب یکی از الزامات دانشجویان فارغ التحصیل دوره ارشد برای اتمام برنامه تحصیلی خود است. انتشار یافته های پژوهشی یکی از مهم ترین راه های به اشتراک گذاری داده های پژوهشی با جامعه علمی است. با این حال، ساختار آن با یک مقاله تحقیقاتی متفاوت است. با توجه به این که از طرفی، یک پایان نامه حاصل دو سال زحمت و تلاش دانشجو برای اتمام تحصیلات خود است و از طرف دیگر پایان نامه ها معمولا زیر نظر اساتید راهنما و مشاور تدوین میشوند، این انتظار وجود دارد که محتوای پایان نامه ها، محتوای علمی خوبی باشد که قابلیت استفاده برای تبدیل شدن به مقاله را دارند. از این رو در این مطلب میخواهیم نحوه تبدیل پایان نامه به مقاله ژورنالی را به زبان ساده بیان کنیم. اما در ابتدا تفاوت پایان نامه و مقاله را در جدول زیر مطالعه کنید.

پایان نامه

مقاله

بررسی توسط اعضای منتخب دانشکده که استاد راهنمای خود فرد نیز جز آنهاست.

توسط گروهی از داوران همتا بررسی شد که نویسنده مقاله شناختی روی آنها ندارد.

محدودیت کلمه خاصی وجود ندارد و میتواند بیش از 20000 کلمه را شامل شود

محدودیت تعداد کلمات دارد که باید طبق دستورالعمل های مجله انتخابی تنظیم گردد.

پایان نامه ها طبق فرمت دانشگاهی تدین و آماده میشوند

از قالب دستنوشته ساختاریافته پیروی می کند و هر مجله علمی ساختار منحصر بفرد خود را دارد.

شامل توضیحات و کپی از ابزار استفاده شده است ه نیاز به توضیحات کامل دارد.

شامل اطلاعات ابزاری است که فقط در پژوهش استفاده شده و باید کاملا خلاصه نوشته شود.

 استخراج مقاله از پایان نامه به زبان ساده (گام به گام)

در نگاه اول، تبدیل پایان نامه به مقاله ژورنالی، ممکن است کمی پیچیده باشد، اما قطعا کار نشدنی نیست! با کمی آموزش و کسب تجربه قطعا میتوانید از پایان نامه خود مقاله استخراج کنید. با توجه به اینکه پایان نامه یک سند با ماهیت دانشگاهی است، بنابراین از نظر محتوا مفصل و دارای جزئیات علمی بیشتری است. در مقابل، مقاله ای که برای ارسال به مجلات علمی آماده میشود، بسیار کوتاه تر از پایان نامه است و نکات کلیدی را در قالب مختصر تری نشان می دهد و همین موضوع باعث میشود افرادی که تجربه ای در این زمینه ندارند، با خود فکر کنند چطور میتوان یک پایان نامه 150 صفحه را به یک مقاله 10 صفحه ای تبدیل کرد! اما بدون شک با مطالعه این مطلب تا حدودی با این ذهنیت خداحافظی خواهید کرد. پس با اصول اولیه استخراج مقاله آشنا میشویم:

1. بهترین مجله را برای کار خود انتخاب کنید: اطمینان حاصل کنید که مقاله شما در محدوده هدف و محدوده مجله است. چگونه مجله مناسبی برای مقاله خود پیدا کنیم؟ اطلاعات بیشتر.
به سایت نشریه انتخابی بروید و در بخش "راهنمای نویسندگان"، فایل فرمت بندی مجله را دانلود کنید. این فایل برای هر نشریه بصورت منحصر بفرد است و دارای برخی محدودت ها است که بهتر است قبل از شروع استخراج مشخص گردد تا با توجه به ساختار مجله، مقاله استخراج شود.
2. عنوان مقاله را با توجه به موضوع مقاله و هدف اصلی آن انتخاب کنید. با توجه به اینکه عنوان مقاله در جذب مخاطب بسیار تاثیر گذار است، سعی کنید در انتخاب آن حساس باشید. عنوان مقاله معمولا 6 الی 15 کلمه میباشد که در آن از کلمات کلیدی استفاده میشود. در عنوان از اصطلاحات و عبارات توصیفی استفاده کنید و سعی کنید جمله خبری باشد.

3. بخش چکیده را آماده کنید. چکیده مقاله هم میتواند خلاصه شده چکیده پایان نامه باشد و هم از پاراگراف اول مقدمه پایان نامه استفاده شود. نوشتن چکیده بسیار مهم است. در جمله بندی چکیده نباید هیچ ابهامی باشد و خواننده نباید برای درک بخشی از چکیده، به محتوای اصلی رجوع کند. کاملا صریح و با جمله بندی ساده تدوین شود. چکیده مقاله بااینکه باید خلاصه شده بخش کلی مقاله باشد اما در عین حال تمامی اطلاعات مهم و مفید را منتقل نماید. بهتر است در انتخاب کلمات دقت شود تا کلماتی که به احتمال بیشتر، سرچ می‌شوند در متن چکیده استفاده شوند. البته با توجه به اینکه از چکیده پایان نامه استفاده میشود، بهتر است زمان خود را خیلی تلف نکنید و تنها بخش هایی که در محتوای مقاله نیاز است استفاده کنید. تمام فعل های این بخش بصورت گذشته و ماضی بعید نوشته شود.
4. مقدمه را اصلاح کنید. اگر پایان نامه شما دارای بیش از یک سوال یا فرضیه تحقیق است، لازم نیست همه در یک مقاله استفاده کنید. میتوانید از پایان نامه خود چند مقاله استخراج کنید و برای هر مقاله، تمرکز خود را روی سوال خود مقاله بگذارید. در متن مقدمه حتما از مقاله های چاپ شده قبلی (حداقل سه مقاله) از مجله موردنظر به عنوان مثال استفاده کنید.  در نوشتن مقدمه مقاله، بر خلاف مقدمه پایان نامه، خیلی بیان جزئیات درست نیست، نباید طفره بروید، سوال اصلی مقاله را مطرح کنید، اگر متن جذابی بنویسید، خواننده برای خواندن ادامه مطلب داوطلب میشود. در مقدمه مقاله دو کار مهم باید انجام گرفته باشد تا مقدمه موفق و مناسب باشد. اول اینکه هدف مقاله به طور دقیق و شفاف بیان شود و دوم اینکه به طور قطعی و مستدل مشخص شود چرا این موضوعی که در مقاله می­ خواهیم بیان کنیم مهم بوده و در بین تحقیق­ های گذشته جایش خالیست. با این تفکر میتوانید از مقدمه پایان نامه خود استفاده کنید و بخش هایی که به سوال مقاله مربوط نیست یا جزئیاتی است که درک خواننده کمک نمیکند، حذف کنید. مقدمه معمولا 2 یا 3 صفحه میباشد.

تصویر
 

5. قسمت روشها را استخراج کنید. بخش روش یا همان متود مقاله، نشان میدهد که با چه روشی و چگونه آزمایش کرده اید. در این بخش جامعه مورد مطالعه، نمونه و مکان نمونه گیری، ابزار و شیوه جمع آوری اطلاعات، نحوه انجام آزمایش و نمونه گیری و روش های تجزینه و تحلیل داده ها باید بصورت دقیق و با جملات ساده توضیح داده شود با این تفاوت که مثل پایان نامه کلی نگری نشود. مانند بخش مقدمه از مقاله های چاپ شده قبلی (حداقل سه مقاله) از مجله موردنظر به عنوان مثال استفاده کنید. اگر این بخش را خوب بنویسید، قطعا نتیجه گیری قویتری خواهید داشت و احتمال پذیرش مقاله بالا خواهد بود.

6. شروع به نوشتن بخش نتایج کنید. در این بخش باید نتایج و یافته‌های حاصل از روش‌شناسی بکار رفته در مقاله را ارائه دهید. این بخش به ارائه نتایج اختصاص داده میشود و هر گونه تفسیر و جهت‌گیری در برابر نتایج خودداری کنید. از فعل ها، بصورت گذشته استفاده کنید. هر داده ای که در مقاله شما تولید شده است باید  نتیجه ای بعنوان خروجی داشته باشد، در غیر این صورت، مقاله نامفهوم و ناقص است.
7- بحث باید واضح و مختصر باشد. در این بخش، باید یافته های کلیدی مقاله را خلاصه کنیم. با تکرار سوال پژوهشی و خلاصه یافت‌های نتایج مهم خود شروع کنید. فقط تمام داده هایی را که قبلاً گزارش کرده اید، تکرار نکنید بلکه به نتایج کلی اشاره کنید. بحث کنید که چگونه یافته های شما دیدگاه های شناخته شده قبلی را گسترش می دهد. به طور مختصر روش هایی را ارائه دهید که مطالعات محققان در آینده بتواند بر اساس کار شما باشد و محدودیت های مطالعه شما را برطرف کند.
8. بخش منابع را تهیه کنید. منابع مقاله، نسبت به پایان نامه محدودتر است. در نوشتن منابع، حتما دقت شود که نشریه انتخاب شده از چه شیوه رفرنس نویسی استفاده میکند. منابع را مرتب کنید و سعی کنید از مراجعی استفاده کنید که جدید و مرتبط به مقاله باشند. این بخش هم بسیار مهم است. با توجه به اینکه داوران ژورنال های علمی، تنها به مقالات با موضوعات جدید علاقمندند، از این رو میتوانید با استفاده از منابع جدیدالنشر، مقاله خود را بروزرسانی کنید. معمولا برای منابع یک مقاله بطور میانگین، 15 الی 30 رفرنس مناسب خواهد بود.

موسسه آذرگان

موسسه آذرگان فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله، چاپ کتاب، ترجمه تخصصی، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. اگر شما قصد ارسال مقاله به مجلات علمی دارید، ما میتوانیم مقالات شما را به صورت دقیق فرمت بندی، سابمیت و پیگیری کنیم و در طول این مسیر همراه و همیار شما باشیم. همچنین در صورت نداشتن مقاله میتوانیم از پایان نامه خود شما مقاله یا مقالاتی را استخراج و به نشریات علمی ارسال کنیم.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.


لطفا ما را در اینستاگرام همراهی کنید...


 

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
چاپ مقاله
اطلاعات بیشتر
استخراج مقاله
اطلاعات بیشتر
پارافریز تخصصی
ثبت سفارش
فرمت بندی مقاله
ثبت سفارش
ترجمه تخصصی
ثبت سفارش
ویراستاری تخصصی
ثبت سفارش
ترجمه مولتی‌مدیا
ثبت سفارش
گویندگی
ثبت سفارش
ترجمه همزمان
ثبت سفارش
تولید محتوا
ثبت سفارش